POZIV ZA PRIJAVU UČESNIKA IZ SRBIJE - AKADEMIJA OD POLJA DO STOLA PRVA REGIONALNA OBUKA TRENERA NA ODRŽIVA POLJOPRIVREDA I RURALNI RAZVOJ Od 13. do 16. februara 2024. godine Tirana, Albanija

U okviru regionalnog projekta „Akademija od polja do stola za zeleni Zapadni Balkan – Naša zajednička evropska budućnost“, finansiranog od strane Evropske komisije, pokreće se Akademija od polja do stola (Fact sheet projekta: https://www.ruralsrbija.rs/index.php/srl/vest/projekat-akademija-od-polja-do-stola-za-zeleni-zapadni-balkan-nasa-zajednicka-evropska ).

Akademija ima za cilj da unapredi kapacitete i služi kao resursni centar za sektor civilnog društva i druge ruralne aktere, olakšavajući razmenu informacija i prenos znanja o relevantnim temama koje se odnose na strategiju od polja do stola. Ove teme obuke obuhvataju održivost hrane, zaštitu biodiverziteta, ekološki prihvatljivu i organsku poljoprivredu, integrisani ruralni razvoj, pametne tehnologije na farmama i poljoprivredne metode.

U okviru Akademije od polja do stola, četiri puta će se od februara do septembra 2024. održati regionalni „Trening za trenere“ o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju. Obuka je namenjena predstavnicima sektora civilnog društva iz 6 zemalja Zapadnog Balkana. , nudeći sveobuhvatna iskustva učenja (6 zemalja Zapadnog Balkana: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo*, Severna Makedonija i Srbija)

Cilj Obuke je izgradnja kompetencija organizacija civilnog društva (OCD) u održivim sistemima ishrane i ruralnim životnim uslovima, omogućavajući im da prenesu postulate Zelenog dogovora EU i F2F strategije na ruralna područja širom zemalja Zapadnog Balkana.

Očekuje se da će učešće u obuci omogućiti da svaki učesnik poveća znanje i veštine o ruralnom razvoju, transformišući ih u aktivne i efikasne aktere promena, pomažući poljoprivrednim i ruralnim zajednicama u zelenoj i pravednoj tranziciji širom regiona.

Sadržaj regionalnog treninga su razvila četiri iskusna stručnjaka iz akademske zajednice koji će održati odgovarajuću sesiju od sledeće četiri:

•    Agroekologija;
•    Održiva hortikulturna proizvodnja;
•    Organska poljoprivreda;
•    Cirkularna ekonomija.

Akademija poziva predstavnike OCD iz 6 zemalja Zapadnog Balkana (ZB-6) da se prijave i učestvuju u prvom krugu Obuke o održivim sistemima ishrane i ruralnom razvoju koji će biti organizovan u Tirani, Albanija od 13. do 16. februara 2024. godine.

Zahtevi za jezik: Veoma dobro poznavanje engleskog jezika.

Učešće u obuci trenera ne zahteva plaćanje naknade. Svi troškovi za vaše učešće, uključujući smeštaj, obroke i prevoz biće pokriveni iz projekta „Farm to Fork Academy“. Odabranim kandidatima biće dostavljeni dnevni red i dalje logističke informacije. Po završetku celog programa obuke biće dodeljen sertifikat.

Broj učesnika je ograničen, po dva predstavnika iz svake od zemalja ZB-6. Za sve zainteresovane predstavnike OCD u Srbiji da se prijave za učešće na treningu, molimo vas da popunite online obrazac za prijavu.

Poziv za prijavu za učešće na Obuci biće otvoren do 25.01.2024. godine.

Ne propustite ovu priliku da unapredite svoje kompetencije i postanete aktivan i efikasan zastupnik promena u promovisanju održive poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Pridružite nam se u oblikovanju zajedničke evropske budućnosti kroz F2F akademiju.

OBRAZAC ZA ONLINE PRIJAVU

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIPUtfE0xWermCshlonihE-ygK5hlg48p_wHI_kROU6SAh4g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwAR1emi9aMORIU2CkTXFx3S84DslX6_OoaeaNLHKUL4R5UVGr2yKTY6lQN5o 

CALL FOR PARTICANTS APPLICATION FROM SERBIA - FARM TO FORK ACADEMY  1ST REGIONAL TRAINING OF TRAINERS  on SUSTAINABLE FARMING AND RURAL DEVELOPMENT   13-16 February 2024 Tirana, Albania