Konferencija za medije projekta “MOŽEMO” u Pljevljima

U Pljevljima je 7.6.2021 održana konferecnija za medije projekta „Smanjenje uticaja lokalnih zajednica prekograničnog regiona Srbija i Crna Gora na klimatske izazove – MI MOŽEMO“.

Projektni partneri su održali konferecniju za medije, tokom koje su prezentovali dostignuća projekta i njihov značaj za smanjenje klimatskih promena i korišćenja obnovljivih izvora energije. 

Tom konferencije za medije predstavnici projektnih partnera su prezentovana dostignuća projekta. Prisutnim medijima su se obratili: Dragana Roganovića, (Asocijacija za razvoj Ibarske doline), Zorana Čolovića (Opština Pljevlja) i Jasmin Čelebić  (Grijanje doo).

Dragan Roganović se osvrnuo na sveukupna dostignuća projekta, kao i ono što je u toku projekta realizovano u Srbiji.

G. Zoran Čolović se obratio ispred opštine Pljevlja i prezentovao je značaj projekta o ostavrenih rezultata za samu opštinu, pri čemu je istakao da su očekivanja, da je to samo početak i obimnijih aktivosti na unapređenju stanaj životne sredine na teritoriji opštine Pljevlja i u čitavom prekograničnom regionu.

Direktor Grijanja d.o.o. iz Pljevalja, Jasmin Čelebić je ukazao na značaj projekta za unapređenje tehničkih i ljudskih kaapciteta firme, pre svega u segemtu brze intervencije u slučaju kvarova, kao i prevencije iznandnih havarija u sistemu snabdevanja toplotnom energijom.

Projekat “MI MOŽEMO” sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020. Ugovor za sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.  Projekat partnerski realizaciju dve organizacije civilnog društva i dva javna preduzeća: Asocijacija za razvoj Ibarske doline „IDA“ Kraljevo, Grijanje d.o.o. Pljevlja, Javno energetsko preduzeće „Toplana“ Kraljevo i Centar ekoloških inicijativa iz Berana. Projekat se patnerski realizuje na teritoriji Republike  Srbije i Crne Gore.

Konferencija za medije projekta “MOŽEMO” u Pljevljima
Konferencija za medije projekta “MOŽEMO” u Pljevljima
Konferencija za medije projekta “MOŽEMO” u Pljevljima