Udruženje građana „Nimbus“ Loznica

Opština

Opis udruženja

Udruženje građana „NIMBUS“ iz Loznice osnovano je novembra 2005. godine.

Misija  udruženja je da promoviše i podstiče implementaciju naprednih i inovativnih rešenja koja unapređuju i obogaćuju život na selu; rešenja na polju održivog razvoja seoske sredine.
Vrednovanje  društvene vrednosti sela i svojim delovanjem približavanje seoskog načina života gradskom stanovništvu;

Vizija: Održive, produktivne socijalno zadovoljene zajednice zapadne Srbije, čiji stanovnici imaju razvijen osećaj pripadnosti i solidarnosti, aktivno učestvujući  za zajedničko dobro. Zdrav lanac proizvodnje hrane, ekonomski  isplativ,  koji promoviše zdravlje ljudi i očuvanje prirode, uz racionalnu upotrebu prirodnih resursa.

Ciljevi: razviti partnerstvo sa institucijama i drugim udruženjima, zagovaranje poboljšanja sistema poljoprivrede s naglaskom ne ekološkim prednostima i povećanju održivosti.
Osnažiti potrošače da se brinu za svoje zdravlje uz očuvanje prirode, kao i očuvanje i osnaživanje zajednica.
Služiti kao izvor za javnost, kreatore politike, poljoprivrednike i sve zainteresovane koji podstiču razvoj poljoprivrede uz poštovanje principa održivog razvoja.

Članovi našeg udruženja su pokrenuli inicijativu za formiranje partnerstva između javnog, privatnog i civilnog sektora, učestvovali su u procesu animacije i izgradnje partnerstva, vodili su proces izrade strateškog dokumenta koji je doveo do stvaranja potencijalne Lokalne Akcione Grupe „Drina“. LAG „Drina“ pokriva teritoriju devet ruralnih seoskih zajednica

Oblast delovanja

Zaštita životne sredine i racionalno upravljanje i korišćenje prirodnih resursa, razvoj i saradnja civilnog sektora.

Kontakt osoba

Dejan Velimanović

Kontakt telefon

+381 61 271 9180
+381 61 220 2673

Adresa

Bulevar Dositeja Obradovića 56, 15300, Loznica

E-mail

ngonimbus@gmail.com
aleksandra.velimanovic@futura.edu.rs

Koordinate

44.5332577, 19.213683

Logo

Association of citizens "NIMBUS"