Ruralni Edukativni Centar

Opština

Opis udruženja

Ruralni edukativni centar je dobrovoljna, nevladina i nedobitna organizacija, osnovana 08.03.2012. godine radi unapređenja kvaliteta života i ravnomernog regionalnog razvoja ruralnih sredina u regionu Grada Subotice, AP Vojvodine i Republike Srbije.

Ruralni edukativni centar ima misiju da utiče na stvarnje uslova koji će voditi povećanju kvaliteta života u ruralnim područjima kroz angažovanje, izgradnju i unapređenje kapaciteta lokalne zajednice i izgradnje partnerstava civilnog i javnog sektora. Ruralne sredine u ravnomerno razvijenoj Srbiji, treba da predstavljaju poželjno mesto za život, gde stanovništvo svojim radom i aktivnostima doprinosi očuvanju, razvoju i unapređenju svih potencijala, vrednosti i prednosti ruralnih područja.

Osnivači REC-a su žene, rođene nа selu, i živeći i rаdeći nа selu, upoznаle su stvаrne probleme u rurаlnim sredinаmа.

„Ruralna područja su privredno i kulturno razvijena sredina, gde žive zadovoljni ljudi koji iznalaze inovativna rešenja za probleme ruralnih sredina, i koji uz efikasno korištenje znanja, tradicionalnog nasleđa, potencijala prirodnih resursa, brinu o budućim generacijama i životnoj sredini.“

Ključne reči

Kontakt osoba

Ružica Rudić Vranić

Kontakt telefon

+381 63 829 3742

Adresa

Bikovački put 154, 24206, Bikovo, Subotica

E-mail

rozen70@yunord.net

Koordinate

46.0502157, 19.7032932

Logo

Rural Educational Center