Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja

Opština

Opis udruženja

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja DOO nastala je 2005. godine kroz proces transformacije Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Šumadija“ koja je 2002. godine osnovana u okviru projekta „Nefinansijska podrška sektoru MSP u Srbiji“, finansiranom od strane Evropske unije, a preko Evropske agencije za rekonstrukciju.

Primarni cilj Regionalne agencije jeste da stvori uslove i stimuliše ekonomski i društveni razvoj regiona Šumadije i Pomoravlja.

Misija Regionalne agencije jeste stvaranje uslova za održivi društveno-ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja kroz izgradnju instrumenata regionalnog  i lokalnog ekonomskog razvoja i stabilne mreže ključnih faktora: Vlade Republike Srbije, lokalnih autoriteta, Regionalne privredne komore, Nacionalne službe za zapošljavanje, asocijacija preduzetnika, Univerziteta, finansijskih institucija, donatora, NVO sektora, lokalnih medija, service provaidera i ostalih.

Vizija Regionalne agencije jeste da predstavlja ključnog nosioca razvojnih procesa u regionu Šumadije i Pomoravlja kroz kreiranje i koordinaciju implementacije razvojnih strategija, jačanje identiteta teritorije na kojoj ostvaruje svoj uticaj i stvaranje mreža i partnerstava ključnih stakeholdera.

Oblast delovanja

Upravljanje procesom razvoja Šumadije i Pomoravlja u pet prioritetnih oblasti razvoja: razvoj MSPP, razvoj ljudskih resursa, razvoj infrastrukture, razvoj turizma i razvoj rurala.

Kontakt osoba

Nenad Popović

Kontakt telefon

+381 34 302 702

Adresa

Kralja Petra I 22, 34000, Kragujevac

E-mail

officekg@redasp.rs

Koordinate

44.0112906, 20.9198256

Logo

Regional economic development agency for Sumadija and Pomoravlje