Odobreni projekti za finansiranje u okviru NAGE Programa grantova

Mreža za ruralni razvoj Srbije je ispred partnerskog konzorcijuma završila odabir projektnih predloga koji će se realizovati na teritoriji Republike Srbije u okviru poziva „Podrška organizacijama civilnog društva u okviru projekta NAGE - Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju“.

Od ukupno 31 pristiglog projektnog predloga organizacija civilnog društva, odobreno je 6 projekata za finasiranje, i to:

1. Udruženje Rudnjanskih Domaćina, Rudno -  ”Uspostavljanje koncepta primarne selekcije otpada u privatnom sektoru - turistička domaćinstava sela Rudno”;
2. Udruženje građana GM Optimist, Gornji Milanovac - ”Zelena ekonomija – opipljivo bolje”;
3. Udruženje građana “NIMBUS”, Loznica - “Podrinjska sinija”;
4. Udruženje UNEKOOP, Paraćin - “Energetski usevi za energetski nezavisne i efikasne lokalne zajednice”;
5. Udruženje Ogledna bašta, Niš – “Jačanje kapaciteta poljoprivrednih proizvođača za zelenu ekonomiju”;
6. Udruženje INOVATIVNA MREŽA, Subotica – “Korak do zelene ekonomije”.

Finansijska podrška treba da doprinese jačanju lokalnih OCD kroz izgradnju kapaciteta i sprovođenje njihovih inicijativa i podizanju sveobuhvatne svesti o važnosti zelene ekonomije i zelenog preduzetništva.
 
Poziv za OCD za pokretanje i sprovođenje projekata zelenog preduzetništva je sprovoden u okviru projekta „NAGE – Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju“ koji finansira Evropska unija, a realizuje 7 partnerskih organizacija sa Balkana (Mreža za ruralni razvoj Severne Makedonije (vodeći partner), Hrvatska Mreža za ruralni razvoj, Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, Mreža organizacija za ruralni razvoj Kosova, Mreža za ruralni razvoj Razvoj Crne Gore, Mreža za ruralni razvoj Srbije i Albanska mreža za ruralni razvoj).

Zahvaljujemo se svim organizacijama koje su učestvovale na ovom pozivu, a nagrađenim organizacijama želimo uspešno sprovođenje projektnih aktivnosti.

NAGE Program
EU